Vädret i Lindesberg

Kammarkören aktuellt

Linde Bergslags kammarkör

Dirigent Björn Eckerrot

Kören gör olika typer av konserter vi har under senare år haft som tradition att sjunga vid Grönbos och Vedevågs valborgsmässoeldar. Vi brukar sjunga vid gudstjänster i Lindesberg med omnejd och har även en traditionsenlig adventskonsert i Vedevågs kyrka. Dessa arrangemang har blivit tradition och något som vi i kören verkligen uppskattar.

En eller ett par gånger per år brukar kören också satsa på något större evenemang, ofta i samarbete med musiker eller andra körer. 2007 gjorde kören en serie konserter med GAM-kören, Gyttorpskören, Björn J:son Lindh och Torbjörn Carlsson. Det gick då att höra oss i Lindesberg, Nora och Karlstad.

Under 2008 - 2009 samarbetar vi med några sångare från GAM-kören och Spelmän från Lindesberg och framför en "Skymningskonsert". Mörkt och stämningsfullt. Kören har inte bara framfört Skymningskonserten på olika platser i Bergslagen utan också under sommaren 2009 gjort en liten turne på Irland.

En ny version av Skymningskonserten har framförts under 2010 och året avslutades med deltagande i den årliga julkonserten i Lindesbergs kyrka med flera andra Lindesbergskörer.

2011 började med samarbete med Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp i Nora och Lindesbergs kyrkor.

St Patrick's Cathedral foto:Thomas

Linde bergslags laddade inför konserten i St Patrick's Cathedral i Dublin