The weather in Lindesberg

Kören i Holy family Church Cork foto:Thomas

Kammarkören USA

USA 2012

Ska man besöka USA ska man göra det i glada körvänners sällskap. Kammarkören gjorde tillsammans med Vikers och Järnboås kyrkokör en resa till USA sommaren 2012. Vi mötte ett land med trevliga människor, ett stort intresse för Sverige och tacksam publik.

New York skyline foto:Thomas

New York välkomnar oss med en slående skyline

Eva foto:Thomas

Vår härliga guide Eva visar oss New York från den musikaliska sidan, här utanför Metropolitan. Jo, vi sjöng där! Inte riktigt inne på scenen det fick bli en visa på torget utanför. En vakt iakttog oss med rynkad panna men vi fick i alla fall slutföra vår sång.

Bleecker Street foto:Kyparen

Atmosfären i Greenwich Village var annorlunda. Små trevliga restauranger musik som hördes från Jazz- och Bluesklubbarna. Utmattade körsångare var dock lite för trötta för att stanna och njuta av musiken.

Westwood Lutheran Church foto:Karin

Välkomnandet i Minnesota var mycket gott vart vi än kom. Här blir vi bjudna på lunch efter konsert i Westwood Lutheran Church.

Affisch Vasaloppet Mora, Minnesota foto:Karin

Varför trängas i Vasaloppsspåret i Sverige när det går lika bra i Mora, Minnesota

Staty Moberg foto:Karin

Vi samlas framför en staty av Wilhelm Moberg. Hans cykel som han använde när han samlade material till sina böcker syns inte så tydligt men den finns där.

Duvemåla foto:Karin

Vi blev också varmt mottagna och fick en visning av stugan där Utvandrarna spelades in. Som motprestation hjälpte vi till att ta ner midsommarstången.

Svenska kyrkan foto:Karin

Första konserten i USA gjorde kören i Svenska kyrkan New York. Trots rekordartad värmebölja fick vi en liten tacksam publik. Här förbereder vi oss.

Mississippi  foto:Karin

Efter New York var det dags att dra västerut. Minneapolis blev utgångspunkt för körens resor till svenskbygderna i Minnesota.

Konsert Pine City  foto:Thomas

Konsert i Pine City, Minnesota.

Guidning i Mora, MInnetsota foto:Karin

Mora, Minnesota var en minnesvärd upplevelse, inte minst guidningen av Mr Hallstrom

Baren Ramada hotell foto:Thomas

Karl-Oskar och Kristina finns kvar ännu i Lindstrom, Minnesota.

Baren Ramada hotell foto:Karin

Det hände också att vi vilade oss från sång och guidning och var gör man det bäst? Kanske i baren?

Bildspel av Jonathan Alvarsson

Det finns också ett riktigt fint bildspel av Jonathan Alvarsson med massor av jättefina bilder från körens USA resa.